Facebook

Nestje 2018

Skype

careimaalm

Onze Havanezers

Tikki, is nog steeds erg fit, beetje lui maar dat mag zo’n oude dame ook zijn. Maar ze loopt ook nog als de beste. Inmiddels is ze nagenoeg helemaal doof en wat slecht ziend maar vind haar weg prima in en rond huis.

Peewee is een bijzonder vrolijk en speelse hond die zich prima zelf kan vermaken. Beetje eigenwijs zo nu en dan maar dat hoort wel bij de Havenezer.

Uit het nest van 2014 heeft ze de vrolijke Happy behouden.  Zij spelen vaak en veel, vooral buiten in het bos. Dan maken ze samen veel spektakel en rennen en donderjagen ze flink.

Dan hebben we ook nog de Golden Retriver Yaya, ook deze dame is inmiddels flink op leeftijd. Ze wil altijd wel mee naar buiten het bos in. Ondanks dat ze zo graag wil krijgt ze geen kans meer de weggegooide tennisballen te pakken, Happy is haar altijd voor. Happy is zelfs Peewee bijna altijd te slim af. Kortom, vrolijke hondenbende in huize van de Careima-Alm.

Nu Peewee afgelopen jaar haar laatste nestje heeft gehad zijn we vol spanning hoe dit Happy zal vergaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook dit weer gezonde en mooie pups worden.  (zie button Happy).


Waarom de Havanezer


Ik fok Havanezers omdat ik het heerlijke honden vind. Ze zijn erg gezellig in huis en hebben een bepaalde rust en aanhankelijkheid in zich die mij erg aanstaat. Daarnaast zijn ze heel leergierig en toch een tikje eigenwijs. Wel heeft de vacht veel aandacht nodig, regelmatige verzorging is hiervoor zeker noodzakelijk.

peewee_show_051

Rasbeschrijving

Karakter van Havenezer

Havanezers zijn kleine gezelschapshonden. Ze zijn zeer aanhankelijk en verkeren graag in menselijk gezelschap. Zij vinden het heerlijk om vertroeteld en geknuffeld te worden, maar zullen niet snel opdringerig zijn. Het zijn vrolijke, zachtaardige en meegaande hondjes. Ze zijn buiten- gewoon intelligent en snel van begrip. Omdat ze het je graag naar de zin willen maken, zijn ze gemakkelijk op te voeden.
Gezien hun grote behoefte aan gezelschap zijn havanezers geen hondjes die hele dagen alleen thuis kunnen zijn. Vaak hele dagen alleen zijn of in een kennel doorbrengen, is het ergste dat je ze kunt aandoen. Hoewel ze het liefst overal mee naar toe gaan, is met de juiste begeleiding en opvoeding ze wel bij te brengen om af en toe eens een paar uurtjes alleen te blijven.

Ze zijn zeer gevoelig voor de stemming van hun baasjes. Het zijn clowns als je verdrietig bent, je vindt ze aan je zijde als je ziek bent en ze zijn blij als je gelukkig bent. Door deze gevoeligheid voelen ze het ook direct aan als ze iets gedaan hebben wat niet mag. Vaak is er niet meer dan een verwijtend woord voor nodig om ze te laten merken dat je hun gedrag niet op prijs stelt. Meestal staan ze dan een paar minuten later bij je om het goed te maken. Houdt van kinderen en kan eindeloos met ze spelen. Het is een prettige bijkomstigheid dat havanezers vrijwel niet verharen en reukloos zijn.

 

Uiterlijk

De havanezer is een kleine stevige hond, laag op de poten, met een lange overvloedige, zachte en bij voorkeur golvende vacht. Het gangwerk is levendig en veerkrachtig.

 

Vacht

De wollige ondervacht is weinig ontwikkeld en vaak geheel afwezig. De bovenvacht is erg lang (12-18 cm bij een volwassen hond), zacht, sluik of gegolfd en kan gekrulde lokken vormen.

Hoewel deze honden niet verharen, moeten ze wel gekamd en geborsteld worden. Juist omdat ze niet verharen zijn de Havaners geschikt voor mensen met allergieën.

 

Kleuren

Zelden geheel wit, wildkleur, zwart, havannabruin, tabakskleur, roodbruin.

 

Hoogte

Schofthoogte van 23 tot 27 cm.