Facebook

Nestje 2018

Skype

careimaalm

De eerste 8 weken in huiselijke kring

IMGP1213Het fokken vindt bij ons plaats in een huiselijke omgeving. In een open ruimte aangrenzend aan onze woonkamer is een werpkist geplaatst waar de moeder zich al vanaf voor de bevalling in kan nestelen. Hier vindt ook de bevalling plaats. De ruimte waarin ze verblijven, wordt met de groei van de puppen groter gemaakt. Op deze manier horen ze de hele dag verschillende geluiden en stemmen en wennen ze aan plotselinge gebeurtenissen als het dichtslaan van een deur of een radio en stofzuiger die aan gaat. Naarmate ze ouder worden, lopen ze zo nu en dan ook los in de woonkamer en zal ook de Golden Retriever er tussendoor lopen. In die periode worden ze ook door verschillende mensen, zoals visite en kopers, opgepakt en gestreeld, bevoeld enz. Gaandeweg is een ritje in de auto naar de dierenarts voor de noodzakelijke prikjes ook een gelegenheid om ze aan autorijden te wennen. Als ze oud genoeg zijn, gaan we met het hele stel het tegenover ons gelegen bos in. Eerst met enige schroom, later met veel plezier rollebollen door de losse bladeren.

Ik vind het van groot belang om de puppen op deze manier te socialiseren.

De puppen worden na de geboorte goed onderzocht door de dierenarts. Ook krijgen zij alle noodzakelijke inentingen en ontwormingen totdat ze na ca. 8 weken het nest verlaten.

IMGP1485IMGP1378IMGP1225

Na ca. 5 weken worden de puppen gechipt door iemand van de Raad van Beheer.
Zij krijgen dan een onderhuidse chip toegediend waarop een nummer staat dat later wordt gekoppeld aan de koper zodat je altijd de eigenaar van de hond terug kunt vinden als hij eens is weggelopen.

Al onze puppen krijgen naast hun stamboom ook het officiële HCN-certificaat mee.